Soltoppen

45 boliger bygget og utviklet midt på Nøtterøy

Soltoppen var TBGeiendoms første tomteutviklingsprosjekt. Fra en overgrodd skog på en fjellknaus ved Engås, ble det utviklet et boligfelt med totalt ca. 45 boenheter. Ved hjelp av John Fadum AS som stod for grunnarbeidene, og de titusener av kubikkmeterne av stein som Kjell Foss AS sprengte, ble området et hjem for flere titalls familier. I tillegg til å utvikle og opparbeide selve tomtene, var TBGeiendom AS også sterkt delaktig i utbyggingen av de to største delfeltene med totalt 24 boenheter.

Soltoppen B2

Soltoppen B2-feltet består av 14 leiligheter i to- og firemannsboliger. Leilighetene var over ett plan og på totalt 84 m2, med tre soverom, bad og separat vaskerom. Delfeltet var et pilotprosjekt for både oss og utførende, og medeier i prosjektet, Tømrermester Henning Berntsen, når det angår størrelse og volum. Boligene ble tegnet av Vårdal Arkitekter v/Haakon Sander Pedersen. 

Soltoppen B3

Soltoppen B3-prosjektet bestod av ti tomannsboligenheter på 103 m2. Over to plan fikk man tre gode soverom, to bad, vaskerom og TV-stue, i tillegg til et åpent kjøkken/spisestueareal. Alle boligene fikk private hager utenfor stuedøra, og boligene ble bygget med solide kvaliteter når det angår produkter, leverandører og entreprenører. Prosjektet var et samarbeidsprosjekt med Tømrermester Henning Berntsen.  Også disse boligene ble tegnet av Pedersen hos Vårdal Arkitekter

Område og infrastruktur

Soltoppen i sin helhet ble opparbeidet av TBGeiendom, hvor de enkelte delfeltene ble solgt videre til andre, mindre utbyggere, samt noen eneboligtomter til privatpersoner. I dette ble det opparbeidet vei og fortau, og vann- og avløpsanlegg som ble overdratt vederlagsfritt til Færder kommune. Det ble også bygget en 250 meter lang gang- og sykkelvei fra feltet ned til Kirkeveien som fylkeskommunen overtok uten kostnad.

I tillegg til denne infrastrukturen, ble det opparbeidet ca. to dekar med lekeareal tilgjengelig for allmenheten og tilflytterne til feltet. Her ble det viet mye plass til lek, ballspill og rekreasjon. 

Vi takker alle som har vært en del av prosjektet for samarbeidet!

 

Les mer om oss her