Barkåker hage

Tomteområde spilt inn i planprosess med potensial til oppføring av 120 – 150 boliger

Barkåker Hage er et omfattende utviklingsprosess innspilt til kommuneplanrullering

Våre tanker med Barkåker Hage er å bidra til videreutvikling av Barkåker som et nærområde. Stedet har behov for utvikling av nye boliger, både for å møte behovet for kostnadseffektive boliger i et kostbart boligmarked, men også for å ivareta fremtiden til Barkåkers tjenester og funksjoner  

Konseptet

Gjennom hele planleggingen av Barkåker Hage har vi forsøkt å se på hvilke behov som eksisterer. En ting er helt sikkert, og det er at nyboligmarkedet, og boligmarkedet generelt, oppleves utilgjengelig for mange på grunn av de høye prisene. Vi forsøker derfor i planleggingen å utvikle boligmodeller og boligstrukturer som kan gi kostnadseffektive boliger tilgjengelig for hvermannsen.

Boligmiksen vil derfor være en kombinasjon av tomannsboliger, rekkehus, leiligheter i fleremannsboliger og lignende, med et estimert volum på mellom 120 og 150 boligenheter. Dette tror vi at vil kunne tilby boliger som kan kjøpes til mer oppnåelige summer. Å få flere inn på boligmarkedet, med vekt på nyboliger, har dermed både sosiale og miljømessige fordeler. Dagens boliger har høye krav til energieffektivitet og prosjektet vil derfor være gunstig i et miljø- og klimaperspektiv. I tillegg ønsker vi å dyrke opp et del av området for å bidra til et større økologisk mangfold, og hvor man kan dyrke ulike vekster.

Vi tror også på Barkåker som et sted med særidentitet. Området er avhengig av videre boligutvikling for å ivareta sosiale tilbud og tjenester. Barkåker er et lokalsted med egen skole, fritidstilbud, butikker og nærtjenester som gjør det et svært godt sted å bo. Området ligger landlig til, men er allikevel kun 8 minutter unna Tønsberg sentrum, og kun 3 minutter unna E18.

Området er spilt inn til den pågående kommuneplanrulleringen for 2023-2035. Innspillet ble tatt med videre til konsekvensutredning som anslås ferdigsstilt ila. første kvartal 2023. Dersom området vedtas omregulert til boligformål, vil videre reguleringsplaner utarbeides løpende. Dersom alt går ønsket vei antas det først spade i jorden for Barkåker Hage vil være i starten av 2025.

Er du interressert?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale.